Kategorier
pennor

Konst skissad med hållbara material

Papper och färg är en förutsättning för att kunna skapa motiv. Oavsett om du väljer blyerts, bläck, olje- eller akvarellfärger så kommer du utsätta miljön och dig själv för dessa element.

 

Det är lätt att få färg på kläderna och huden, sedan när du tvättar av hamnar färgen i avloppet. Även själva behållaren med färg och pennan eller penseln kommer förr eller senare behöva bytas ut.

 

Därför tycker vi på Magical att alla beståndsdelar ska vara uppbyggda med så naturliga och hållbara material som någonsin går. Som ny artist med en tajt budget har man kanske inte råd att köpa de bästa produkterna utan letar mer efter reklampennor och liknande gratis färger.

 

När du väl börjar skapa dina posters och tavlor så kan det vara skönt med vetskapen att oavsett var och hur du målar så använder du miljövänliga produkter.

 

Miljövänliga posters, skapade med återvunnet papper, färg och andra material, är framtiden för både konstnärerna och posterföretagen.

 

Om vi ska bo i en hållbar värld med gratisprodukter som används av konstnärer när de skapar tidlös konst då måste vi tänka långsiktigt och hela tiden ha miljön i fokus.

 

Konsten är hela tiden levande och det skrivna ordet aldrig färdigskrivet. Vi lever i föränderliga tider där fria uttryck och åsikter inte alltid respekteras och då är vår litteratur, konst och historia viktigare än någonsin.

 

Det har inte alltid varit en självklarhet och kommer dessvärre inte alltid vara det i framtiden heller. Med gratis kulspetspennor kan du hela tiden fortsätta skapa texter och konst.