Kategorier
pennor

Miljöpennor med tryck

Utan att veta om det har du (antagligen) redan skrivit med en miljöpenna. Kanske var den gjord av återvunnen plast, pressade växter eller någon restprodukt från träindustrin. Miljövänliga pennor blir allt vanligare, och finns i ungefär samma prisglass som vanliga plastpennor.

Att investera i miljövänliga pennor för att spara plast må kännas som att jaga mygg, men det har större effekt än man kan tänka sig. Inte minst handlar det om att sända en signal. Då prisskillnaden mot vanliga plastpennor idag är så liten kan idag alla investera i miljövänliga pennor med tryck.

Bläck eller blyerts, röd eller ”återvunnen” färg med synliga plast/träspån? Miljöpennor finns i dag i ungefär samma variation som vanliga pennor.

Ibland kan det vara svårt att dra gränsen för vad som räknas som en miljöpenna. Pennor gjorda av återvunnen plast och sågspån räknas utan tvekan som miljöpennor, men hur blir det med blyertspennor? Ser man på produktionen och materialet så är den klassiska skolpennan antagligen miljövänligare än en penna gjord av 100% återvunnen plast , men du kommer ha svårt att marknadsföra en klassisk träpenna som ett miljöval. En enkel träpenna är trots allt bara gjord av trä och blyerts medans en miljöpenna oftast innehåller lite metall, bläck och några delar i vanlig plast.

Oavsett vad ni tycker räknas som miljöpennor så kan vi garantera att er investering i miljöpennor kommer imponera på både kunder och besökare. Speciellt så, ifall ni väljer något udda material såsom majsstärkelse eller träskal.